Zoek mijn vakantiehuis

Aantal reizigers


Het centrum van Corsica

Het centrum van Corsica

gites-de-france-corse-centre-corse-1551365147.jpg

Het CENTRUM VAN CORSICA vormt het geografische hart van Corsica. Het is een uitgestrekt gebied met tal van meren en gletsjerkloven, naalden en de hoogste bergtoppen (Rotondo, Cinto, Monte d'Oro).

Het gebied ligt midden in het “Parc naturel de la Corse”, waar u heerlijke lange wandeltochten kunt maken in de bossen van Laricio-pijnbomen, eikenbomen en kastanjebomen. U kunt er ook forel vissen of kanovaren en kajakken op de bergstromen en rivieren (Golo, Tavignano). De stad Corte is er gelegen en was in de XIXe eeuw de historische hoofdstad van Corsica.

Van Fium'altu tot Alesani strekt zich de CASTAGNICCIA uit, een massief van gemiddelde hoogte, met de San Petrone die 1766 m hoog is. Deze streek was van oudsher een belangrijke regio voor het eiland. De Castagniccia wordt dan ook terecht de “Vallée des seigneurs” genoemd. De naam Castagniccia is afgeleid van het mythische kastanjebos dat zich vandaag nog over duizenden hectares uitstrekt. Ga zeker ook op ontdekking in de prachtige kleine pittoreske dorpjes, zoals croce..

De Corsicaanse broodboom bedekt het merendeel van het schistmassief dat de Costa Serena scheidt van de streek rond Corte. In het noorden en het westen wordt het begrensd door de Golo, in het zuiden door de Bravone, en in het oosten door de zee.


Inschrijven op de nieuwsbrief

Op de hoogte van ons nieuws en promoties, dank u om uw e-mail aan te geven. Tot ziens!