Zoek mijn vakantiehuis

Aantal reizigers


De streek van Grand Bastia

De streek van Grand Bastia

gites-de-france-corse-bastia-1551359274.jpg

In het noorden strekt zich de CAP CORSE uit, een bijna 40 km lang schiereiland dat ver in zee reikt en waarop een centrale bergkam loopt die uit schist bestaat. Via een bochtige bergroute volgt u de hele kustlijn van het schiereiland en ontdekt u zo pittoreske keienstanden en idyllische havens langs de inhammen van de kust.

In het westen strekt het gebied NEBBIO zich uit over het sedimentatiebekken van de Aliso. Het is omgeven door heuvels en bergen die tot 1500 meter hoogte bereiken. De heuvels zijn bedekt met wijnranken (de wijn van Patrimonio en meer bepaald de muscat vallen heel erg in de smaak) en olijfbomen (er wordt olijfolie geproduceerd en het olijfhout wordt eveneens bewerkt).  

In het zuiden vindt u de MARANA met haar uitgestrekte zandstanden langs de lagunes.

Verder vindt u de CASINCA met haar vele schilderachtige dorpjes (de daken van de huizen zijn vaak uit “lauzes” vervaardigd, een soort platte steen), hoog in het gebergte, dat bedekt is met kastanjebomen en olijfbomen.

BASTIA loont zeker de moeite: platanen en palmbomen sieren de place Saint Nicolas waar het altijd gezellig druk is. Het is eigenlijk de plaats waar vrienden elkaar ’s avonds ontmoeten voor een gezellig bijeenzijn. De stad telt veel barokke kerken waar het purper en goud van de trompe-l’oeilschilderingen perfect samengaan met de vele marmeren kunstwerken.


Inschrijven op de nieuwsbrief

Op de hoogte van ons nieuws en promoties, dank u om uw e-mail aan te geven. Tot ziens!