Zoek mijn vakantiehuis

Aantal reizigers


De streek van Grand Ajaccio

De streek van Grand Ajaccio

gites-de-france-corse-ajaccio-1551366165.jpg
Als belangrijkste stad van de “Au-delà-des-Monts” en voornaamste toeristisch centrum  heeft AJACCIO veel te danken aan haar omliggende streek: een prachtige Golf van 17 km, gelegen tussen de bergen, een omvangrijk zeemeer omgeven door stranden en baaien.

De stad is verblindend mooi bij het ochtendgloren, voor een blauwwitte sluier het landschap verhult. Ze is verbluffend bij de avondschemering, wanneer de dag langzaam verdwijnt in de avondgloed. Ajaccio is als het ware opgebouwd als een amfitheater dat uitgeeft op de haven en de oude wijken. In dit charmante haventje met kleurrijke boten en de citadel op de achtergrond, zijn nog altijd vissers te zien die hun netten vlechten.

De hoge gevels van de huizen in het Oude Ajaccio zijn gehuld in grijstinten, mild okergeel of oudroze. De kleuren werden hier en daar opgefrist tijdens gevelrestauratiewerken. Heel wat toeristische gidsen en brochures spreken over “Ajaccio la blanche”, maar daar is dus helemaal niets van aan.
In het noorden grenst de streek aan de CINARCA en de CRUZZINI en ligt ze bezaaid met heel wat charmante dorpjes in een landschap waar terrasbouw heerst, met olijfbomen, notelaars, amandelbomen, vijgenbomen en cederappelbomen, en is ze afgebakend door bergkammen en omgeven door maquis. U kunt er lekker uitrusten op de stranden van Liamone en Sagone, of in de Golf van de Liscia. U kunt er tevens de Tour d'Ancone ontdekken.

Meer naar het westen toe vindt u de GRAVONA, volledig gewijd aan de teelt (wijnbouw, voederproductie) en de veeteelt.
Tot slot is er de PRUNELLI, doorkruist door een riviertje waar ze haar naam aan ontleent, met heel wat kastanjebossen, appelboomgaarden en wat wijnranken op haar flanken.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Op de hoogte van ons nieuws en promoties, dank u om uw e-mail aan te geven. Tot ziens!